ERZURUM / NARMAN - Salih Zeki Dilek Ortaokulu

Mrt

2.DÖNEM 1.YAZILI TARİHLERİ BELLİ OLDU.

Mrt

2024 YILI LGS BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR. VELİLERİMİZ 18 MART-29 MART 2024 TARİHLERİ ARASINDA E OKULDAN BAŞVURU YAPABİLİRLER.

Ara

5. sınıf öğrencilerinin velileriyle toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda öğrencilerin ortaokula uyum süreçleri, akademik durumlarının değerlendirilmesi, beslenme durumlarının dikkate alınması, verimli ders çalışma ortamlarının sağlanması, kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gibi çeşitli konular hakkında konuştuk.

Kas

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerine Narman Anadolu Lisesi rehber öğretmeni Hüseyin Talha Kaplan tarafından verimli ders çalışma yöntemleri anlatıldı ve nitelikli okulların tanıtımı yapıldı.

İlçemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. Yılı coşkuyla kutlandı.

May

"WHERE ARE THE OLD GAMES?" isimli e-Twinning Projemizin "Oyun Şenliği Etkinliği" için Narman İlçemize ziyarette bulunan proje ortağımız Hilalkent 125. Yıl İlkokulu ile birbirinden güzel anılar biriktirdik. Şenliğimize Narman İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri, Narman İlçe Merkezinde bulunan Okul Müdürlerinin katılımıyla hem projemizin tanıtımını yaptık, hem de proje oyunlarımızla eğlenceli bir gün geçirdik. Etkinliğin ardından Narman Peri Bacaları gezisiyle günü sonlandırdık.

May

Okulumuzun 5. sınıf öğrencilerinin katıldığı eTwinning projesi "WHERE ARE THE OLD GAMES?" (NEREDE O ESKİ OYUNLAR?) kapsamında çocuklarla unutulmaya yüz tutmuş eski oyunları oynadık. Dijitalleşen bir dünyada çoğu çocuğun sokaklarda oynanan eski oyunları unutması proje ekibi öğretmenler için bir ilham kaynağı haline geldi ve bu yüzden öğrencilere ve velilerine farkındalık kazandırmayı amaçlayan proje ekibi, böyle bir proje oluşturma kararı aldı. Öğrenciler oyunları oynarken hem çok eğlendiler hem de biraz da olsa dijital oyunlardan uzaklaşarak eski jenerasyonların sokakta oynadıkları o oyunlardan işbirliği yapmayı öğrendiler. Proje için belirlenen eski oyunlar içerisinde: Yedi Kule, Beş Taş, Topaç Oyunu, Körebe Oyunu, İstop ve Misket Oyunu bulunuyor.

Mrt

21 Mart bahar mevsiminin gelmesi münasebetiyle okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri Nevruz Bayramını kutladık. Etkinlikte öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, güvenli bir şekilde yakılan odun ateşi üzerinden atladılar.

Mrt

İlçemizde düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliğinde şiir dalında okulumuz öğrencilerinden ilçe 1'incisi olan Muhsin Yiğit Akyüz ve ilçe 2'ncisi olan Melisa Akbulut düzenlenen törende ödülerini aldılar. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Bugün Narman ortaokulları arasında yapılması planlanan İngilizce tiyatro oyunu için okulumuzdaki oyuncu seçmelerini gerçekleştirdik.

Ara

Okulumuz müdürü ve öğretmenleri, taşımalı şekilde okulumuza gelen bazı öğrencileri evlerinde ziyaret ettiler. Velilerle öğrencilerin okul ve evdeki durumları hakkında görüşme sağlandı.

Kas

Bugün Narman İtfaiye Ekibi okulumuzda yangın ve acil durumlarda neler yapılması gerektiği konusunda öğretmenlerimize, okul hizmetlilerine ve öğrencilerimize eğitim verdi. Öğretmenlerimiz, uygulamalı olarak yangın söndürme tatbikatına katıldılar. İtfaiye ekibine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Bugün İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Engin TAN ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Erkan İLHAN okulumuza ziyarette bulundular. Öğretmenlerimizle öğrencilerimizin genel durumunu görüşüp ve bazı derslere katılım gerçekleştirdiler.

Kas

Okulumuz idaresi ve öğretmenleri 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı, Okul Aile Birliği genel kurulu toplantısı gerçekleştirdi.